… … …

SPORTMASSAGE

 

Sportmassage onderscheidt zich van andere massages om reden dat een sportmassage is gericht op het kneden van de spieren.

De doelstelling is het leegmaken van de spieren van afvalstoffen en vocht. Hierdoor ontstaat een verbeterde doorbloeding en een sneller herstel.

Door het herstel tussen trainingen en wedstrijden zo snel mogelijk te laten verlopen, regenereert een sporter door middel van sportmassage sneller, wat natuurlijk heel belangrijk is om mentaal een wedstrijd aan te gaan.
Het is niet altijd nodig om te sporten op hoog niveau. Een wat ouder wordende sporter heeft een langer herstel nodig, dan is een sportmassage zeker op zijn plaats. Het uitgangspunt is dan zo lang mogelijk plezier te blijven beleven in je hobby.

Een sportmasseur heeft ook aandacht voor blessures, beter nog de preventie. Met functietesten, spierlengte testen, gewrichtsuitslagen e.d. kan tijdig een aankomende blessure behandelt worden. Bij tijdige doorverwijzing of behandeling voorkomt u vaak langdurige en vervelende blessures.

Sportmassage is een stevige en diepgaande massage met verbluffende resultaten en deze vorm van massage is geschikt voor iedereen.

Sportmassage omvat veel meer dan het woord zegt. Een belangrijk onderdeel is de massage zelf, maar bijvoorbeeld ook:

  • Onderzoek naar lichaamshouding, bewegingspatronen en eventuele correctie;
  • Advies over omgaan met blessures of andere lichamelijke ongemakken;
  • Advies over trainingsopbouw, herstel, voeding, kleding en schoeisel;
  • Functietesten van spieren en gewrichten;
  • Lokaliseren van verhardingen of verkortingen van spieren;
  • Aanleggen van tapes of bandages als ondersteuning voor verzwakte of herstellende spieren.

BEHANDELING

Voor aanvang van een eerste behandeling wordt een anamnese (vraaggesprek) afgenomen met betrekking tot uw sociale leven, sportieve en medische verleden.
Naast de massage kunnen ook de inspectie van het gehele lichaam, functieonderzoek van gewrichten en spieren, opstellen
van het behandelplan aan de orde komen.
Bij enige twijfel over bestaande blessures en/of aandoeningen kunt u in eerste instantie worden doorverwezen naar een arts of fysiotherapeut.
Vervolgbehandeling zijn dan alleen mogelijk wanneer uw behandelend arts of fysiotherapeut hiermee instemt. 
Indien u reeds onder behandeling bent van een arts, specialist of fysiotherapeut verzoek ik u vooraf met hem/haar te overleggen of een massage gedurende de behandeling mag worden toegepast.
Hetzelfde geldt voor evt. medicijngebruik

Sport-Taping
Tapen en bandageren; wordt aangebracht ter ondersteuning van een gewrichtsband of spier. Het geeft vaak een beperking of ondersteuning in de beweging van een gewricht. na een blessure of bij overbelasting na een tape of bandage een hulpmiddel zijn.

KLIK HIER OM METEEN TE RESERVEREN!!

KvK nr: 51923297 | BTW nr: NL001765265B27 | Algemene voorwaarden