Deep Tissue Massage.

 

Deep tissue  massage is  erop gericht chronische spierspanning en het verharde bindweefsel rond en in de spieren te verminderen of zelfs helemaal te laten verdwijnen. Het is een vorm van massage die zich richt op de heroriëntatie van diepere lagen van spieren en bindweefsel. Het is vooral nuttig voor chronisch gespannen en verkrampte gebieden, zoals een stijve nek, lage rugpijn, pijnlijke schouders en RSI gerelateerde klachten.

Deeptissue2 Deeptissue3 Deeptissue1

Wanneer er sprake is van chronische spierspanning zijn er meestal verklevingen (banden van pijnlijk, stijf weefsel) in de spieren, pezen en gewrichtsbanden. Het bindweefsel én de spieren diep in het lichaam wordt los gemasseerd met speciale technieken, deep tissue( diep weefsel) massage genoemd waarbij geen tussenstof wordt gebruikt, waardoor de spieren op hun natuurlijke plaats en spanning worden gebracht. Zo brengen we het  lichaam weer in balans, zodat klachten verdwijnen, de houding verbetert en daarmee ook het algehele gevoel van vitaliteit. Verklevingen kunnen de bloedcirculatie blokkeren, pijn veroorzaken en de bewegingsvrijheid beperken. Verklevingen verhinderen ook de vrije stroom van energie door het lichaam.
Deze weefsel massage werkt, door het fysiek afbreken van deze verklevingen, om pijn te verzachten en de normale bewegingsvrijheid te herstellen.
In de praktijk blijkt deze vorm van massage heel veel cliënten met chronische en vage klachten te kunnen helpen welke niet door fysiotherapie en andere behandelingen verholpen konden worden. Ons advies is om een intake, inleidende massage te boeken. Wanneer dit enige verbetering oplevert moet je uitgaan van een kuur van minimaal 4 keer teneinde afdoende resultaat te kunnen bemerken met deep tissue massage. E.e.a. uiteraard in overleg met de specialist.

 

KvK nr: 51923297 | BTW nr: NL001765265B27 | Algemene voorwaarden