Bindweefselmassage

Bindweefselmassage wordt toegepast op de bindweefsellaag van het lichaam, dit is de laag die zich tussen de spieren en de huid bevindt.
Bindweefselmassage is een reflexzonemassage, hierbij gaat men ervan uit dat er zich op het lichaam zones bevinden die in verbinding staan met alle klieren, organen en andere lichaamsdelen. Door deze zones te stimuleren, wordt ook het orgaan gestimuleerd en zullen blokkades verdwijnen.
De prikkels worden gegeven d.m.v. diverse massagetechnieken. Deze variƫren van lichte aanrakingen tot het rollen van de huid. Door deze massagegreep wordt de huid en het bindweefsel gestimuleerd waardoor de doorbloeding van de huid toeneemt en verbetert. Bindweefsel verklevingen die vaak klachten veroorzaken verminderen waardoor ook de klachten verdwijnen.
Ook de zenuwuiteinden die in de huid en in het bindweefsel liggen, krijgen door de massage een prikkel. Het effect van deze prikkel beperkt zich niet tot de huid maar werkt door op andere delen van het lichaam.


Hoe het werkt:
Alle inwendige organen en andere delen van het lichaam hebben een projectiegebied op het bindweefsel vlak onder de huid. De zenuwen die onze organen 'aan het werk' zetten, lopen door de wervelkolom. Vanuit hier ontspringen ze via de wervels naar delen of organen in het lichaam.
Bindweefselmassage is van invloed op het vegetatieve deel van het zenuwstelsel. Dit stelsel verzorgt de regeling van orgaanfuncties zoals de bloedsomloop, ademhaling, uitscheiding en stofwisseling.Afhankelijk van de klachten duurt een bindweefselmassage tien minuten tot maximaal drie kwartier. Indien iemand sterk op de behandeling reageert, zal de masseur niet te lang doorgaan. De tijdsduur kan door meerdere behandelingen, verspreid over enkele weken opgevoerd worden.
Aangezien bindweefselmassage niet altijd even prettig aanvoelt, is het prettig om aansluitend een ontspanningsmassage te ondergaan.

Effecten van bindweefselmassage:
De effecten van een bindweefselmassage kunnen zeer groot zijn. Het kan voorkomen dat iemand heftig reageert op de massage, de huid wordt dan rood.
Ook kan de massage als onprettig en zelfs pijnlijk ervaren worden. Iemand kan zich na een massage ook vermoeid voelen. Deze verschijnselen dienen binnen 24 uur voorbij te zijn.
Na meerdere behandelingen kunnen klachten verdwijnen.

Voor welke problemen wordt het gebruikt?
Bindweefselmassage kan een positief effect hebben op verschillende klachten zoals hoofdpijn en migraine, buik en borstkas aandoeningen, maag en darm aandoeningen, doorbloedingsstoornissen, chronische verkoudheid, aandoeningen aan het bewegingsapparaat, gewrichtsproblemen en slapeloosheid. De technieken hebben een positief effect op een verslapte of slecht doorbloede huid en op cellulite, striae en littekenweefsel.

KvK nr: 51923297 | BTW nr: NL001765265B27 | Algemene voorwaarden